Nyhetsarkivet

Vinnarplaketten som visar vår världsklass

Tidigare i år vann Hemlingborg kategorin samhällsfastigheter i Årets Bygge 2024. Nu har vinsten uppmärksammats med en plakettceremoni i vår prisbelönta träbyggnad. En sympatisk vision På en vägg i foajén….

Äntligen, allt under samma tak

Gavlefastigheter rymmer sedan slutet på maj även Gavle Drift & Service. Två bolag har blivit ett. Utöver en ny moderniserad och varsamt renoverad logotype bjuder förändringen för dig och alla….

Från skyfall till skyddsåtgärder

2021 drabbades Gävle av ett tusenårsregn som orsakade stora översvämningar och skadade ett 60-tal av våra byggnader. Forskare på Linköpings universitet har gjort en skyfallskartläggning och tagit fram förslag på….

Innovativt återbruk i Hedesunda Allaktivitetshus

6 feb 2024 Hedesunda Allaktivitetshus är en efterlängtad mötesplats som möjliggör en mer aktiv fritid. Här ryms en ishall, träningshall, fritidsgård samt café. Med fokus på energibesparande lösningar går återbruk….

Vi sandar hållbart för din säkerhet

25 okt 2023 Under vinterhalvåret sandar vi runt Gavlefastigheters och Gavlegårdarnas fastigheter med cirka 4500 ton halkstopp. Tillsammans med Skanska gör vi nu processen mer cirkulär genom att återbruka en….

Internationellt besök för social hållbarhet

29 sep 2023 Den 5 september fick vi besök av Arbetsmarknad och stöd inom Gävle kommun, Svenska ESF-rådet och gäster från ett forskningsinstitut i Slovenien. De fick ta del av….

Nytt hus välkomnar Skräddargårdens förskola tillbaka

26 okt 2023 När omfattande skador upptäcktes i husgrunden på Skräddargårdens förskola för två år sedan blev det tydligt att en ny byggnad var nödvändig. Nu öppnar verksamheten i nybyggda,….