1. Hem
  2. Aktuellt
  3. Hemlingborg vinnare av kategorin Samhällsfastigheter i Årets Bygge 2024

Hemlingborg vinnare av kategorin Samhällsfastigheter i Årets Bygge 2024

Den 19 mars var det dags för prisutdelningen i Årets Bygge 2024 – samhällsbyggnadspriset som uppmärksammar och premierar svenskt byggande i absolut världsklass. Priset delas ut av tidningen Byggindustrin

Hemlingborg stod som vinnare i kategorin Samhällsfastigheter med motiveringen:

”I hård konkurrens drog en sympatisk vision det längsta strået. Projektet har i praktiken omsatt vad de flesta av oss bara pratar om – att skapa en gränsöverskridande plats för både gammal och ung. Och när även samverkansformens styrka låter entreprenören byta till mer hållbart material, ja då står både vi och gävleborna som vinnare 2024. Vinnare i kategorin samhällsfastigheter är Hemlingborg.”

Tack alla medarbetare som varit med och byggt Hemlingborg och tack till ByggPartner som byggt huset! säger Per-Arne Vahlund, VD på Gavlefastigheter.

En hållbar plats för samverkan

Hemlingborg är en plats som skapar möten mellan olika generationer och främjar samarbeten mellan verksamheterna som finns där. Genom att förena skola F-6, förskola, idrottshall och vård- och omsorgsboende under samma tak skapas en unik möjlighet för samverkan och delande av kunskap över generationsgränser.

Hemlingborg är ett av landets största träbyggnadsprojekt på 18 000 kvadratmeter. Genom att använda trästomme i stället för betong har klimatutsläppen minskat med över 300 ton.

Läs mer

Läs om alla kategorivinnare här.

Läs om nomineringen här.