Bild från ovan på hus med flera huskroppar, fyra våningar, brunt tegel och svart tak med solceller, skolgård.

Välkommen till Gavlefastigheter

Vårt uppdrag är att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till Gävle kommuns verksamheter. Våra fastigheter utgör själva hjärtat i vår stad.

Tre barn som plockar jordgubbar vid en förskola i Gävle.

Om oss

Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för kommunala verksamheter. Bolaget ägs av Gävle kommun och är en del i koncernen Gävle Stadshus AB.

Vårt uppdrag är att tillhandahålla ändamålsenliga lokaler till Gävle kommuns verksamheter. Våra fastigheter utgör själva hjärtat i vår stad med allt från skolor, förskolor och idrottsanläggningar till kulturbyggnader och kontorslokaler.

Som boende i Gävle kommun nyttjar du säkert våra lokaler på ett eller annat sätt. Du kanske lämnar ditt barn på en förskola, lånar böcker i ett bibliotek, går på konsert eller spelar innebandy i en sporthall.

Vårt uppdrag

Gavlefastigheter äger och förvaltar fastigheter för kommunala verksamheter. Bolaget ägs av Gävle kommun och är en del i koncernen Gävle Stadshus AB.

Vår värdegrund

På Gavlefastigheter är vi stolta över vår värdegrund. Den har tagits fram av våra medarbetare. Den beskriver hur vi agerar i det dagliga arbetet när vi möter varandra och våra kunder.

Vårt ansvar

Som kommunalt fastighetsbolag förvaltar vi byggnader och lokaler som utgör själva hjärtat i vår stad. Vi bär ett omfattande ansvar i varje aspekt av vår verksamhet – som förvaltare av fastigheter, arbetsgivare och samhällsaktörer.

Vår historia

Läs om Gavlefastigheter genom tiderna.

Läs mer om vår historia

Gavlefastigheter som arbetsgivare

Tillsammans skapar våra 150 medarbetare trygga och trivsamma miljöer för våra hyresgäster. Vi är allt från ekonomer, ingenjörer och IT-proffs till elnätstekniker, projektledare och driftexperter som tillsammans skapar Gävles framtid.

Läs mer om din karriär hos oss