1. Hem
  2. Fastigheter
  3. Våra kändisar

Våra kändisar

Bor du i Gävle känner du säkert igen byggnaderna som bidrar till Gävles vackra stadsbild. Men vet du att det är vi som äger och förvaltar dem? Vi tar hand om både klassiska byggnader som Gävle Teater, som funnits ända sedan 1800-talet, och nyare toppmoderna fastigheter som Hemlingborg.

Gävle Konserthus med naturen som inspiration

På en tomt rik på historia, mitt i naturens egen symfoni tonsatt av Gavleåns forsar, står Gävle Konserthus. Med sitt ikoniska djupblå klinker och runda form är det svårt att missa byggnaden som förgyller kulturlivet i vår stad.

Läs mer om konserthuset

Gävle teater – en praktfull pralin

På första parkett, mitt i staden glänser Gävle Teater inramad av den grönskande Rådhusesplanaden. En praktfull 1800-talsteater med stora arkitektoniska förebilder.

Läs mer om Gävle teater

Gavlehovshallen toppar med 18 000 kvadratmeter

I idrottstäta området Gavlehov i stadsdelen Sätra finns den moderna friidrotts- och sportarenan Gavlehovshallen på 18 000 kvadratmeter. Arenan invigdes 2017 och har sedan dess bidragit till ett lyft för förenings- och idrottslivet i Gävle.

Läs mer om Gavlehovshallen
Tegelbyggnad, fyra våningar med torn i mitten.

Slottslika Vallbacksskolan

Likt en medeltida borg tornar ståtliga Vallbacksskolan upp sig på en höjd, mer som ett slott än en högstadieskola. Trots fantasieggande tinnar och torn byggdes fastigheten faktiskt från början som en skola för dövstumma barn.

Läs mer om Vallbacksskolan

Gasklockorna – en symbol för Gävle

Från tung industriell verksamhet på 1800-talet till en levande plats fylld med kultur och liv. Gasklockorna som blivit en symbol för vår stad har i modern tid förvandlats till ett centrum för storslagna kulturupplevelser.

Läs mer om Gasklockorna

Gävle Rådhus – en historisk pärla i stadens hjärta

Mitt i staden ståtar Gävle Rådhus, en anrik byggnad som bär på över två århundraden av historia.

Läs mer om Gävle Rådhus
Bild från ovan på hus med flera huskroppar, fyra våningar, brunt tegel och svart tak med solceller, skolgård.

Hemlingborg är en mötesplats för alla generationer

Det här helt unika, prisbelönta multifunktionshuset i stadsdelen Södra Hemlingby skapar samarbeten och möten över generationsgränserna. Hemlingborg stod färdigt hösten 2023 och är ett av de nyaste tillskotten i vårt fastighetsbestånd.

Läs mer om Hemlingborg

Från utomhus- bad till relax på Fjärran Höjder

Varje år simmar och badar 300 000 personer i Fjärran Höjder-badets bassänger.

Läs mer om Fjärran Höjder