1. Hem
  2. Fastigheter
  3. Våra projekt

Våra projekt

Vi skapar ändamålsenliga lokaler för Gävle kommuns verksamheter. Platser där människor kan mötas, utvecklas och växa. Vi utvecklar, digitaliserar, bygger om, bygger till och bygger nytt i våra fastigheter. Ta en titt på några av våra pågående projekt som hjälper till att förbättra vår stad.

Agnes kulturhus

Kulturhuset byggs på tomten för det forna stadsbiblioteket vid Slottsparken. Med en yta av cirka 8600 kvadratmeter dubbleras nu möjligheterna för möten, tankar och idéutbyten – som får unga och gamla att växa.

Läs mer om projektet

Vasaskolan

För att skapa bättre skol- och arbetsmiljö och ge fler platser renoverar och bygger vi ut anrika Vasaskolan i tre etapper. Skolgården har fått två nya huskroppar i form av naturvetarhus och skolrestaurang. Nu pågår renovering och ombyggnad i huvudbyggnaden.

Läs mer om projektet

Pilotprojekt – Smart fastighetsstyrning med AI

Kan vi nå en mer digitaliserad och automatiserad styrning av värme, kyla och ventilation i våra fastigheter? Och blir det bättre för miljö och plånbok? Det är frågorna vi ställer oss och tar lärdom av i vårt pilotprojekt där vi testar att styra våra fastigheter med hjälp av AI.

Läs mer om AI-projektet