Nu startar namntävlingen för Gävles nya idrottsområde

18nov

Idrottsområdet blir en unik mötesplats för idrott och friluftsliv både för bredd och elit, gammal som ung, ett idrottsområde för alla.

Idrottsområdet på Sätraåsen växer och under 2015 ska både en multisporthall och en fotbollsarena stå klara. Nu ges Gävleborna möjligheten att namnge sitt idrottsområde!

- Det blir Gävlebornas idrottsområde så självklart ska de också ges möjligheten att namnge området. I den här tävlingen är det fokus på hela idrottsområdet, sen ska även fotbollsarenan och multisporthallen ha egna namn. Där ser vi också en möjlighet för allmänheten att ge namnförslag, säger Johan Adolfsson, kommunikationschef Gävle kommun.

Namntävlingen sker i samarbete med Gefle Dagblad och pågår från 15 november till och med den 1 december. Därefter utser en jury det vinnande namnförslaget som presenteras i vecka 51.

- ­Jag vill att Gefle Dagblad ska vara det naturliga samtalsrummet för Gävleborna. Allt som rör stadens utveckling är viktigt för våra läsare. För oss är det därför självklart att ge våra läsare möjlighet att namnge det nya idrottsområdet, säger Maria Brander, chefredaktör på Gefle Dagblad.

- Gefle Dagblad är en viktig del av Gävle och därför känns det extra kul att vi samarbetar om något som berör många Gävlebor, säger Johan Adolfsson.

Förutom äran att ha namngett ett område är förstapriset en helkväll med middag för åtta personer på Läkerol Arena när Brynäs har hemmamatch. Bland de som skickat in tävlingsbidrag lottar vi även fram tio personer som får två entrébiljetter vardera till antingen travet eller en valfri Brynäsmatch.

Läs mer om tävlingen på www.gd.se.

För att göra arbetet med idrottsområdet mer tillgängligt för alla intresserade går det nu att följa hur området växer fram via www.gavle.se.

Sidan uppdaterades senast 19 november 2013